Російський бізнесмен Прохоров продає всі свої активи

Російський бізнесмен Михайло Прохоров шукає покупців на всі свої активи через тиск російської влади.

Фото: sobesednik.ru

Група Онексім російського бізнесмена Михайла Прохорова продає всі належні їй активи, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Наразі представник Онексіма від коментарів відмовився.

14 квітня, в день прямої лінії з президентом Росії Володимиром Путіним, ФСБ провела в структурах Онексіма обшуки. Центр громадських зв'язків ФСБ назвав їх "оперативними заходами", пов'язаними з розслідуванням кримінальної справи, що стосується банку Таврійський. Але неофіційно федеральні чиновники і люди, знайомі з керівництвом Онексіма, називали іншу причину - редакційну політику холдингу РБК, що опублікував кілька розслідувань про офшорні рахунки людей з оточення Путіна. Менше ніж через місяць після обшуків все редакційне керівництво РБК пішло у відставку.

Ходять чутки, що продаж може бути настійною рекомендацією Кремля, але підтверджень цьому немає, пише видання.

"Ні. Це не так. Повна дурниця", - прокоментував такі заяви прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Група Онексім в її нинішньому вигляді була створена в 2007 році, коли Прохоров ділив активи з Володимиром Потаніним. Онексім володіє активами в гірничо-металургійній галузі (UC Rusal, Уралкалий), фінансах (страхова компанія Згода, банки Ренесанс капітал, Ренесанс кредит, МФК), енергетиці (Квадра), нерухомості (Опіно), медіа (РБК, Сноб).

Фінансовий стан Прохорова Forbes оцінив в цьому році в $ 7,6 млрд. Крім групи Онексім бізнесмен володіє 100% баскетбольного клубу Brooklyn Nets.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...