Російський слід: Експерт розповів, як на літак Качинського могла потрапити вибухівка

Антоні Мацеревич вважає, що вибуховий пристрій встановили, коли літак був на ремонті в Росії, за півроку до трагічного вильоту в Смоленськ.

Антоні Мацеревич. Фото: УНІАН.

Вибуховий пристрій в польському урядовому літаку Ту-154М, що розбився в квітні 2010 року під Смоленськом, не міг бути встановлений в аеропорту Варшави. Про це заявив глава Смоленської підкомісії Антоній Мацеревич, передають Патріоти України із посиланням на "Радіо Польща".

Напередодні польські ЗМІ опублікували матеріал, на якому видно, як кілька людей виконують якісь роботи в тій частині лівого крила літака. Саме в цьому місці, згідно з висновками підкомісії, сталася серія вибухів.

"Нема підозр в тому, що вибуховий матеріал був закладений в аеропорту саме тоді. Ніхто не висуває таких підозр. Щоб встановити вибуховий пристрій - ми зробили відповідні експерименти - потрібно було б розібрати все крило", - каже Мацеревич.

Він вважає, що вибуховий пристрій встановили, коли літак був на ремонті в Росії, за півроку до трагічного вильоту в Смоленськ. "Його повинні були підкласти в Самарі, тому що для того, щоб його встановити, потрібно розібрати крило, що є досить тривалою і складною операцією", - каже експерт.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...