Російський слід: The Telegraph показала фото ГРУшників, які організували путч в Чорногорії

Знімки були зроблені в парку Белграда напередодні невдалого державного перевороту.

Офіцери ГРУ РФ Едуард Шишмаков (1) і Володимир Попов (2). Фото: ЗМІ

Опубліковані фотографії двох чоловіків, яких називають співробітниками російського ГРУ і організаторами невдалого путчу в Чорногорії. Фотографії опублікувала британська газета The Telegraph, повідомляють Патріоти України.

На знімках, отриманих європейськими спецслужбами, імовірно, зображені два офіцера ГРУ РФ, які стежать за чоловіком, найнятим для повалення уряду Чорногорії.

Стверджується, що на фотографіях зображені Едуард Шишмаков і Володимир Попов, яких, як очікується, поряд з іншими 13 обвинуваченими судитимуть за звинуваченням в організації путчу в Чорногорії і спробі вбивства прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Фотографії, ймовірно, були зроблені в парку Белграда напередодні невдалого державного перевороту і є, як стверджують прокурори, ключовою частиною доказів зв'язку путчистів з російськими державними органами.

Шишмаков і Попов, яких судять за їх відсутності, як вказується, почали підготовку змови кілька місяців тому, відправившись в сусідню Сербію, щоб знайти відповідного організатора на місці.

У Сербії російські ГРУшники для своїх цілей найняли ветерана антизахідного руху Олександра Сінджеліча.

На одній з фотографій видно, як Шишмаков розмовляє з Сінджелічем.

Після того, як путч провалився, Сінджеліч став свідком звинувачення і його свідчення стануть ключовою частиною процесу.

Шишмаков в 2014 році був знятий з поста заступника військового аташе Росії в Польщі після того, як поляки викрили його в шпигунстві.

Він відправився на Балкани скориставшись справжнім паспортом, оформленим на прізвище Широков, який, на думку прокуратури, він міг отримати тільки від офіційної російської влади.

Едуард Шишмаков (1) і Олександр Сінджеліч (2)

Нагадаємо, бажання карликової Чорногорії вступити до Північноатлантичного альянсу по справжньому розлютило російське керівництво, адже Кремль мав дуже потужні плани пов'язані з розміщенням свого флоту на території цієї держави.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...