"Російських добровольців цинічно зрадили": Гіркін розповів про пропозицію втекти із Слов'янська в Крим

За словами ватажка "ДНР", він відразу зрозумів, що на справжню підтримку Кремля сподіватися не варто.

Ігор Гіркін. Фото: соцмережі.

Колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркин) заявив, що під час боїв в Слов'янську він отримав дзвінок з пропозицією від "голови" окупованого Криму Сергія Аксьонова покинути Донбас і втекти на півострів, повідомляють Патріоти України.

"На моє запитання "куди подіти сотні ополченців" він чітко не відповів, на чому моє з ним спілкування перервалося до осені. Природно, у мене і думки не виникло як кинути людей, так і розповісти кому-небудь про таку пропозицію (це могло підірвати моральний дух ополчення, який був на небувалому підйомі)", - сказав він в інтерв'ю блогеру "Донецький".

З цього часу, за словами Стрєлкова, він "носив в собі" розуміння, що "російських ополченців Донбасу і добровольців цинічно зрадили". "Але залишалася надія на те, що якщо ми зуміємо протриматися досить довго - то ситуація зміниться, і підтримка з боку РФ все-таки буде надана. Так і сталося пізніше, але "триматися" довелося не дні або тижні, а три з половиною місяці. І весь цей час мені доводилося "тягати на душі важкий камінь" - адже практично до середини серпня надії на допомогу були мізерні і ненадійні, а тягар відповідальності за тисячі бійців і захист густонаселеного регіону з мене ніхто зняти не міг", - додав терорист.

Він підкреслив, що до кінця перебування на Донбасі він смертельно втомився - в першу чергу морально. "Цим пояснюються деякі мої помилки в останній період командування. Однак в боягузтві і панікерстві мене звинувачують дарма - мене обтяжував не страх за своє життя, а усвідомлення величезної відповідальності та розуміння того, що банально загинути мені не можна - оборона просто розвалиться", - додав Стрєлков.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...