Росію "заштормило": Політолог із США прогнозує територіальні проблеми РФ

При розвалі авторитарної системи влади в Росії на політичну авансцену можуть вийти місцеві лідери з національними гаслами.

Лідер Чечні Рамзан Кадиров. Фото: islamnews.ru.Анексія Криму, військове вторгнення на схід України і авантюра в Сирії призвели до санкцій проти Кремля. У сукупності зі стрімким падінням цін на нафту, Росію "заштормило". Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповів американський політолог Раміс Юнус, передають Патріоти України.

"Як ви, напевно, пам'ятаєте, розвал Союзу привів до відцентрових процесів, і від Москви відкололися 15 республік. У випадку з путінською Росією цілком вірогідні схожі процеси, особливо на Північному Кавказі, в Башкирії, Татарстані, де до сих пір не врегульовано питання, пов'язані з національною ідентичністю місцевого населення ", - зазначив Юнус.

За його словами, під час розвалу авторитарної системи влади в Росії на авансцену за законом жанру можуть вийти місцеві лідери з національними гаслами.

"Чечня з усіх цих територій найвибухонебезпечніша. Про це прекрасно знають Путін і його команда, які тому і відкуповуються від Чечні неймовірними сумами взамін на лояльність. Треба визнати, що раніше це працювало, але з падінням цін на нафту ця схема, як ми бачимо, почала давати збої ", - підсумував Юнус.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...