Розбудили звіра: НАТО виходить на новий рівень протидії Росії

Філіп Брідлав: "Росія не взяла простягнуту руку партнерства, а обрала шлях войовничості”.

Філіпп Брідлав. Фото: ru.krymr.mobi.

Головнокомандувач збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що США використовують недостатньо засобів технічної розвідки для збору інформації про Збройні сили Росії. На його думку, США необхідно зосередити свої технічні можливості на “зростанні військової міці Москви”. Про це він розповів в інтерв’ю газеті The Wall Street Journal, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

“Ми бачимо, що Росія не взяла простягнуту руку партнерства, а обрала шлях войовничості”, — заявив генерал. “Нам потрібно перевизначити ціль, до якої ми йдемо”, — сказав Брідлав.

Генерал вважає, що США повинні використовувати більше технічних засобів розвідки, таких як супутники, щоб стежити як за переміщенням військових частин, так і за таборами з підготовки терористів, але сфокусуватися, за його словами, слід у першу чергу на загрозах з боку Росії.

Видання називає Брідлава, термін якого на посаді головнокомандувача сил НАТО в Європі закінчується в травні 2016 року, одним з архітекторів доктрини посилення присутності НАТО в Східній Європі після окупації Криму і початку конфлікту на Донбасі.

Раніше Брідлав заявляв, що США і НАТО переходять в країнах Східної Європи від політики “безпеки” до політики “відлякування”. За його словами, причиною такого кроку стали дії Росії, яка “знову зміцніла і стала “агресивною”.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...