Розкладаємо "українські яйця" по різних кошиках: У Пінчука розповіли, навіщо фінансували кампанію Трампа

Український олігарх виділив фонду президента США $150 тис.

Віктор Пінчук. Фото:Korrespondent.net

Український бізнесмен-мільярдер Віктор Пінчук виділив 150 тисяч доларів фонду новообраного президента США Дональда Трампа для організації його виступу в рамках конференції. Про це повідомили у прес-службі Пінчука, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Виплата фонду новообраного президента Трампа була на підтримку відеозв'язку під час конференції Щорічної ялтинської європейської стратегії, яку Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська європейська стратегія (YES) - неурядова організація, заснована Пінчуком - щорічно організовує у вересні в Україні", - сказано у повідомленні. За інформацією прес-служби, Пінчук зустрівся з Трампом кілька років тому у Нью-Йорку і запропонував виступити.

Як стало відомо, податкова декларація Фонду Дональда Трампа за 2015 рік показує, що організація дала більшу частину своїх грошей фунданціям, які займаються лікуванням раку і правоохоронними органами. Крім того, у документі вказується, що український бізнесмен-мільярдер Віктор Пінчук виділив фонду $150000.

Журналісти зауважують, що Пінчук також був основним донором Фонду Хілларі Клінтон та найняв лобіста для організації зустрічей в Державному департаменті, коли його очолювала кандидат в президенти США від демократів.

Під час передвиборної кампанії Клінтон критикували через зв'язки з українським олігархом, який є зятем колишнього президента Леоніда Кучми. Республіканці засуджували її за "інтереси, що пересікалися" - інтереси донорів Фонду Клінтон та Держдепартаменту під її керівництвом.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...