Розправа над "жовтими жилетами": У Парижі поліція застосувала газ і водомети проти брутальних демонстрантів

За оцінками МВС, в суботу по всій країні вийшло максимум 84 000 демонстрантів - майже на 25 000 більше, ніж минулого тижня, але набагато менше ніж в перший день протестів - 282 000 чоловік. У самому Парижі поліція нарахувала 8000 мітингарів.

Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ, щоб відтіснити учасників протестів "жовтих жилетів" від Тріумфальної арки в Парижі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Тисячі демонстрантів у Парижі пройшли шумно, але в основному мирно, через торговий район на Великих бульварах на півночі Парижа, недалеко від того місця, де раніше в цей день в результаті вибуху газу в пекарні загинули 3 людини і постраждали близько 50 осіб.

При цьому невеликі групи демонстрантів від загального маршруту і стали кидати в поліцію пляшки та інші предмети. За словами свідків, близько Тріумфальної арки 19-го століття на початку бульвару Єлисейських полів спецназ використав сльозогінний газ і водомет проти демонстрантів.

У столиці Франції було заарештовано 156 учасників протестів "жовтих жилетів". За словами поліції, деякі з них були затримані за те, що у них були предмети, які можна було використовувати в якості зброї.

На відміну від попередніх тижнів, в цей день до вечора грабежів і підпалів автомобілів не було.

Протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Прес-секретар французького уряду Бенжамен Гріво заявив про підтримку "жовтих жилетів" з боку пропаганди РФ.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...