Розправа: Росія перекидає в Сирію С-300 - збивати літаки над Туреччиною і Середземним морем

Москва готує помсту.

Ілюстрація: ЖЖРосія буде використовувати всі засоби для гарантування безпеки польотів у Сирії, в тому числі комплекси С-300, заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляють Патріоти України.

"У Сирію на нашу військово-повітряну базу буде перекинутий комплекс протиповітряної оборони С-300; сподіваюся, що цього, так само, як і інших заходів (це не єдиний захід, яку ми зробимо) буде достатньо для забезпечення польотів", - сказав він журналістам.

Раніше сьогодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що на авіабазу Хмеймим у Сирії перекинуть зенітні ракетні комплекси великої дальності С-400. Путін підтримав цю пропозицію. Зазначимо, що С-400 оснащена ракетами, які забезпечують ураження повітряних цілей на дальностях до 250 км, нестратегічних балістичних ракет — на дальностях до 60 км.

Дальність ураження С-400 покриває площу, що охоплює більшу частину Сирії, Південну Туреччину, Кіпр, східне Середземномор'я, а також частину Ізраїлю. Комплекс може збити літак на висоті до 27 км – що понад удвічі перевищує крейсерську висоту пасажирського авіалайнера.

Зенітні керовані ракети комплексу С-300 вражають аеродинамічні цілі на відстані 40-300 км, а балістичні - 5-40 км. Нагадаємо, іноземні журналісти помітили комплекси С 400 на російській базі в Сирії ще два тижні тому.



Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...