Розслаблятися зарано: Пентагон оцінив результати виведення військ РФ з Сирії

Очолювана США коаліція фіксує зменшення числа російських військових літаків в Сирії. Проте Росія в значній мірі зберегла свою бойову міць в цій країні і продовжує брати участь у бойових операціях.

Сирія. Карта

Про це повідомив по відеозв'язку на брифінгу в Пентагоні представник групи військ США у складі коаліції полковник Стів Уоррен, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua та Reuters.

За словами військового, російські літаки здійснювали вильоти вже після оголошення про виведення військ, хоча вони не наносили удари з повітря. А російська артилерія, допомагає сирійськими військами в атаках на бойовиків "Ісламського держави" (організація заборонена в Росії) під Пальмірою, як і раніше залишалася на місцях, додав він.

"Важко зрозуміти, які наміри Росії. - сказав Уоррен. - Це оголошення про виведення військ не те, що ми очікували в першу чергу (почути). Тому ми порівнюємо їх слова з діями. Ми повинні почекати, щоб побачити, як розвивається ситуація".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...