Розвідка США: Росія готує в Лівії "сирійський сценарій"

Росії потрібні нові біженці і вогнища дестабілізації на континенті, щоб примусити США сісти за стіл переговорів.

Росія готує в Лівії "сирійський сценарій". Фото: podrobnosti.ua.

За інформацією американської розвідки, Росія готується до розгортання операції в Лівії по "сирійському сценарієм". Про це на своїй сторінці в Facebook написав історик і журналіст Вахтанг Кіпіані, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, він отримав таку інформацію від джерела, наближеного до американських політиків і військових.

"У Лос-Анджелесі розмовляв з людиною, яка спілкується з політиками і військовими високого рівня. За його словами, американська розвідка повідомляє, що Росія готується розгорнути операцію, подібну на сирійську, в Лівії. З наслідками, які легко прогнозуються: нові потоки біженців, дестабілізація в регіоні, вимушене реагування НАТО і де-факто пропозицію Штатам - сісти і домовитися "спільно боротися з тероризмом", - повідомив історик.

"На перший погляд, це здається неможливим і навіть маренням. Але після ракетних пусків з Каспію по Сирії і концерту Ролдугіна (російський віолончеліст, друг президента Володимира Путіна - ред.) В Пальмірі я б не говорив, що буває щось неможливо", - зазначив Кіпіані.

Проросійський режим згортає демократію: У Європарламенті закликали позбавити Грузію статусу кандидата до ЄС

середа, 1 травень 2024, 18:57

Після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів" у Європарламенті закликали ЄС позбавити Грузію статусу кандидата на вступ, передають Патріоти України. Членкиня Європарламенту заявила, що насильство проти прот...

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...