RussiaGate: Ще одну людину Трампа викрили у зв'язках з РФ

Генпрокурор США Джеф Сешнс приховав факти своїх зустрічей з послом РФ Кисляком.

Джефф Сешнс під час сенатських слухань 10 січня 2017 року. Фото: svoboda.org.

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс в минулому році два рази зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком і приховав це на слуханнях про призначення на посаду. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Зазначається, що одна із зустрічей відбулася у вереснi 2016 року в офісі Сешнса. Представники розвідки зазначили, що ця приватна розмова між Сешнсом і Кисляком сталася в розпал російської кібер-кампанії на американських президентських виборах. До цього Сешнс і Кисляк зустрічалися в липні 2016 року. На той момент Сешнс був старшим членом впливового Комітету у справах збройних сил, а також одним з головних радників Трампа з питань зовнішньої політики.

У публікації йдеться, що те, що Сешнс промовчав про свої зустрічі з російським послом, може викликати нові занепокоєння в американському Конгресі.

Будучи генпрокурором, Джеф Сешнс курирує відомства, які займаються розслідуванням втручання Росії в американські вибори, а також зв'язки команди Трама з представниками РФ.

Як повідомляли Патріоти України, раніше в США розгорівся скандал навколо Майкла Флінна, який пішов у відставку з посади радника президента США внаслідок того, що обговорював американські санкції з послом Росії.

У грудні 2017 року видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідслужби розслідували зв'язок Флінна з представниками російської влади. Зокрема, розслідуються телефонні дзвінки Флінна послу Росії в США Сергію Кисляку, зроблені в кінці грудня 2016 року. Відомо, що в день введення додаткових санкцій відносно Кремля 29 грудня зафіксували п'ять телефонних розмов радника і Кисляка.

Предметом дізнання також є більш ранні контакти радника глави Білого дому з російськими офіційними особами.

10 лютого видання The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомило, що Флінн обговорював зняття санкцій з РФ з російським послом Кисляком за місяць до інавгурації Трампа.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...