"Русскій мір" не буде чекати, поки "Анаконда" почне душити": У Путіна пропонують захопити країни Балтії за "кримським сценарієм"

«Не виключено, що нам доведеться пройти через нову версію «карибської кризи» - після саміту НАТО в Варшаві в Кремлі знову почали погрожувати ядерною зброєю.

Путіну пропонують захопити країни Балтії за "кримським сценарієм". Фото: radiosvoboda.org.

Впливовий кремлівський політик Георгій Мурадов - віце-президент «Російської асоціації міжнародного співробітництва» - вважає, що настав час почати російське військове вторгнення в країни Балтії, використовуючи «кримську модель» (тобто під приводом захисту «гнобленої російськомовної меншини»). Крім того, Мурадов не виключає, що Росія може «натиснути» на Захід і загрозою застосування ядерної зброї («модель Карибської кризи»), пишуть Патріоти України з посиланням на видання "Курсор".

На думку Мурадова, який є заступником голови «уряду» анексованого Криму і постійним представником окупаційної влади півострова при президенті РФ, приводом для вторгнення може стати недавній саміт НАТО у Варшаві.

«Підкрадаючись зі своєю військовою інфраструктурою ближче і ближче до серця Росії, до її найбільших міст, промислових і військових центрів, натовці переступають, нехай і невеликими, пробними кроками, «червоні лінії», визначені угодами між Росією і НАТО», - пише Мурадов в газеті «Известия» і продовжує:

"Ми повинні усвідомити, що мова йде про добре підготовлений, другий після України акт агресії проти русского міра - цієї багатовікової цивілізаційної спільності, що склалася на просторі Східної Європи та Північної Азії.

У Брюсселі відмовляються почути думку нашого президента про те, що російський народ став найбільшим розділеним народом в світі. Там глухі до закликів припинити масові порушення прав російськомовного співтовариства в Латвії та Естонії. При цьому їх реально лякає прецедент Криму, який став каталізатором згуртування русского міра".

Далі Мурадов пише про те, що на минулому натівському саміті в черговий раз «закрили очі на кричущі факти нехтування базисними правами корінного російського і російськомовного населення, яке проживає на пострадянському просторі, в тому числі в прибалтійських країнах НАТО».

На думку віце-президента організації, що ставить своєю метою поширити експансію "русского міра" на максимально велику кількість держав (в тому числі і на Ізраїль), керівництво НАТО вирішило ввести в країни Балтії свої війська, щоб деморалізувати і зломити волю підданої дискримінації частини «русского міра».

«Нагадаю, що в Латвії та Естонії близько третини населення - наші співвітчизники. Сотні тисяч з них позбавлені основних громадянських, політичних, економічних, соціальних прав та отримали статус так званих негромадян», - стверджує Мурадов.

«Не виключено, що нам доведеться пройти через нову версію «карибської кризи». У зв'язку з цим колективний Захід повинен знати, що всі варіанти відповідей, не тільки військових і політичних, а й плани мобілізаційної економіки у нас напоготові. Чекати, поки якась чергова «Анаконда-2017» почне нас душити, Русскій мір не стане», - загрожує впливовий кремлівський політик.

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...