"Русский мир оказался не тот": У Криму почали частіше скаржитися на російські пенсії

Тепер російська влада каже, що і Керченський міст зіпсує екологію, і на рік вкладення в розвиток не буде – багато чого. Здається все набагато простішим: не зраджуй Батьківщині – і все в твоєму житті буде добре.

Мешканці Криму незадоволені чергами в лікарнях. Фото: qha.com.uaЖителі анексованого Російською Федерацією (РФ) Криму стали частіше скаржитися на порушення прав людини і розмір пенсій. Після закінчення перехідного періоду виплати стали розраховуватися за загальноросійськими правилами. Про це свідчать дані статистики за перші п'ять місяців 2016 року, наведені в п'ятницю, 17 червня, уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою, передають Патріоти України з посиланням на РБК.

«На 80% збільшилася кількість звернень про порушення прав людини в Південному федеральному окрузі, в Криму - на 75%», - заявила Москалькова.

Уповноважений з прав людини в Криму» Людмила Лубіна також фіксує зростання скарг. У 2014 році жителі анексованого Криму направили їй 680 звернень, в 2015-му - 4200. За її словами, після закінчення так званого перехідного періоду, який тривав до 1 січня 2015 року, громадяни Криму стали скаржитися на скорочення розміру пенсій.

Відразу після анексії Криму Росією в кінці березня 2014 року кримська влада за рахунок дотацій з федерального бюджету і самостійного перерахунку змогли зробити розмір кримських пенсій вище, ніж в інших регіонах Росії. Після закінчення перехідного періоду, який російська влада визначила для синхронізації кримського законодавства з федеральним, виплати стали розраховуватися за загальноросійським правилам.

В кінці травня жителі анексованого Криму поскаржилися на розмір пенсій голові уряду РФ Дмитру Медведєву, який прибув з візитом на півострів. У відповідь Медведєв пояснив, що індексації «ніде немає». «Просто грошей немає. Знайдемо гроші - зробимо індексацію. Ви тримаєтеся тут, вам всього доброго, гарного настрою і здоров'я», - сказав тоді Дмитро Медведєв.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...