Санкції США проти Росії діятимуть до повернення Криму, - високий чин Пентагону

Російська сторона вдається до маніпуляцій при інтерпретації подій, що відбуваються на Донбасі, зокрема, звинувачуючи саме Україну в порушенні Мінських домовленостей, впевнений заступник міністра оборони США.

Майкл Карпентер. Фото:investigator.org.uaВведені Сполученими Штатами Америки санкції проти Росії будуть зберігатися, поки Україна не поверне контроль над Донбасом і Кримом. Про це заявив заступник міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Майкл Карпентер, виступаючи на 9-му Київському безпековому форумі "Відкрий Україну", передають Патріоти України з посиланням на InformNapalm.

"Політика США буде спрямована на збереження санкцій проти Росії до тих пір, коли Україна не поверне контроль над своїм східним кордоном і Кримом", - сказав Карпентер.

За його словами, на сьогоднішній день ситуація на сході України "досить тендітна".

"Ми відзначаємо значний прогрес порушення режиму припинення вогню з боку проросійських сил. Крім того, на Донбас постійно перекидається російське озброєння. Місія ОБСЄ неодноразово потрапляла під мінометний вогонь, їй часто закривають доступ до багатьох місць на Донбасі для проведення інспекцій. Це все призводить до висновку, що Росія вдається до контрольованої ескалації ситуації на Донбасі", - зазначив заступник міністра оборони США.

При цьому він також зазначив, що російська сторона вдається до маніпуляцій при інтерпретації подій, що відбуваються на Донбасі, зокрема, звинувачуючи саме Україну в порушенні Мінських домовленостей.

Також Карпентер повідомив, що США будуть і далі надавати допомогу Україні в сфері безпеки, зокрема для реформування її Збройних Сил.

"Мені приємно відзначити, що в 2016 році США нададуть Україні 335 млн. доларів для звичайних сил, а також сил спеціальних операцій ЗС України. У той же час США планують подвоїти допомогу для прикордонної служби та Національної гвардії України", - сказав він.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...