Савченко не рада звільненню Лозінського і педофіла Шекерлі за її законопроектом, - Фейгін

Надії Савченко не хотілося б, щоб її законопроект допускав такі критичні моменти, пояснив адвокат.

Марк Фейгін. Фото:twitter.com

Сьогодні, 1 березня, адвокат Марк Фейгін відвідав Надію Савченко в СІЗО в Новочеркаську Ростовської області РФ. Обговорювали судовий процес і політичну ситуацію в Україні. Про це Фейгін повідомив кореспонденту Цензор.нет в Донецьку Ростовської області, зазначають Патріоти України.

За словами Фейгіна, він повідомив Савченко, що в Україні випускають на волю екс-депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство, і Миколу Шекерлі, який був засуджений за педофілію. "Вона не сильно рада цьому всьому, її це засмучує, їй би хотілося, щоб її законопроект не мав таких критичних моментів", - зазначив Фейгін.

Адвокат повідомив, що Надії передали цей законопроект з фракції БЮТ і ні Фейгін, ні його колега Микола Полозов не мали відношення до його написання. "Потрібно, щоб Надія якомога швидше повернулася в Україну, і сама вже цим займалася", - підкреслив Фейгін.

Також, за твердженням адвоката, Савченко цікавилася політичною ситуацією в Україні. Фейгін розповів, що минулого тижня в Києві зустрічався з народним депутатом з фракції БЮТ Сергієм Власенком (Надія Савченко є народним депутатом цієї ж фракції, - ред.), ставив йому питання, які цікавили Савченко - про долю коаліції, передбачуваної відставки Уряду, можливі дострокові вибори. "Я передав Надії слова Власенка. Це була публічна інформація, позиції БЮТу з цих питань заявляли в пресі".

За словами Фейгіна, з Надією Савченко він обговорював майбутні фінальні засідання Донецького міського суду. "Її настрій нормальний, відчуває себе бадьоро, хоча і втратила ще пару кілограмів. Надія готується до завтрашніх дебатів, хоча від суду нічого вже взагалі-то не чекає", - резюмував Фейгін.

Днями педофіл Микола Шекерлі вийшов на свободу. У грудні 2010 року він був засуджений до 10,5 років тюремного ув'язнення, 5 років і 2 місяці він уже провів у СІЗО (з 24 жовтня 2010 року), сидіти йому залишалося 5 років 3 місяці.

У червні 2009 року нардеп Лозінський вбив жителя Кіровоградщини Валерія Олійника на полюванні, заподіявши йому численні важкі травми за те, що чоловік зайшов в його угіддя. У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років в'язниці, визнавши винним у вбивстві Валерія Олійника. Однак пізніше вирок пом'якшили.

На 2 березня в Донецькому міському суді Ростовської області РФ намічені дебати сторін у справі Надії Савченко, а 3 березня Надія зможе сказати "останнє слово". Фейгін передбачає, що вирок буде винесено не раніше ніж через два тижні.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...