Савченко в суді грудьми стала на захист фігуранта "газової справи" Онищенка (фото)

Нардепка вирішила стати захисницею для підозрюваного в причетності до цієї корупційної схеми (ст.191 і ст.255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом (ст.209 КК України) Валерія Пісного.

Н.Савченко. Фото: 24 канал.

Народний депутат Надія Савченко заявила про бажання взяти на поруки одного з фігурантів "справи Онищенка" - Валерія Пісного, і вже заповнила всі необхідні папери для цього того. Про це стало відомо під час засідання Солом'янського суду 14 червня, пишуть Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як відомо, Пісний перебуває в інвалідному візку, оскільки має проблеми з хребтом.Савченко продемонструвала журналістам документи про стан його здоров'я, які надав адвокат.

Сам Пісний не прибув до суду, пояснивши у відеозв'язку з СІЗО, що з проблемою хребта не може сидіти довше години. Медпрацівник СІЗО у свою чергу заявила, що підозрюваному надана медична допомога - у нього підвищений тиск, а також діагностований гіпертонічна криза.

У результаті засідання суду перенесли на ранок 15 червня. Суд врахував бажання обвинуваченого, а також пізній час. Суддя-головуючий сказав, що він не може проводити засідання після 22:00.

Раніше Савченко заявляла, що нардеп-втікач Олександр Онищенко особисто просив її розібратися в політичній мотивації "газової справи".

Нагадаємо, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Валерій Пісний підозрюється в причетності до цієї корупційної схеми (ст.191 і ст.255 КК України), а також у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом (ст.209 КК України).

Демократи в палаті Представників відреагували на істерики трампістки Грін щодо голосування за відставку спікера Джонсона

понеділок, 29 квітень 2024, 9:05

Жорстку критику спікера з боку трампістів в Конгресі спричинили винесення на голосування законопроекту про фінансування для України. Демократи в Палаті представників США не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка...

У окупантів будуть великі проблеми: ATACMS створить значне навантаження на російські підрозділи ППО, - The Telegraph

понеділок, 29 квітень 2024, 8:56

Надані Україні американські далекобійні ракети ATACMS є складними цілями для перехоплення через високу швидкість польоту, пише The Telegraph, передають Патріоти України. ATACMS, за оцінкою The Telegraph, "не є панацеєю", але створять "значне навантаже...