СБУ викрила конвертцентр, який фінансував терористів "ЛНР"

Підприємства, підконтрольні терористам "ЛНР", перераховували кошти, отримані в результаті господарської діяльності на тимчасово окупованій території, на банківські рахунки комерційних структур в Києві під виглядом виконання фіктивних договорів.

СБУ прикрила конвертаційний центр. Фото: ssu.gov.ua.

У Києві Служба безпеки України викрила злочинну групу, причетну до незаконного переведення грошей у готівку і фінансування терористів ""ЛНР". Про це повідомляється на сайті СБУ, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Конвертаційний центр надавав послуги з переведення коштів у готівку майже тридцяти комерційним структурам, зокрема, одному з найбільших в Україні підприємств гірничо-металургійного холдингу,

Злочинна група реєструвала комерційні структури для укладання фіктивних договорів купівлі-продажу товарів або надання послуг з підприємствами, які діють на тимчасово окупованих територіях, зазначається в повідомленні.

Підприємства, підконтрольні терористам "ЛНР", перераховували кошти, отримані внаслідок господарської діяльності на тимчасово окупованій території, на банківські рахунки комерційних структур у Києві під виглядом виконання фіктивних договорів.

Ці гроші перераховувались на карткові рахунки організаторів злочинної схеми, переводились у готівку і переправлялись на підконтрольну терористам територію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та помешканнях організаторів конвертаційного центру СБУ виявила печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію, що доводить проведення нелегальних оборудок, майже один мільйон гривень готівкою, вогнепальну зброю та боєприпаси.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтями 205 (фіктивне підприємництво) та 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...