Сейм Латвії заборонив у приватних вишах країни викладати російською мовою

Депутати сейму ухвалили правки після того, як у дію вступив закон про перехід на навчання виключно державною мовою в середній школі.

Ілюстрація:Укрінформ

Сейм Латвії ухвалив поправки до закону, які забороняють навчання російською мовою у приватних вишах та коледжах. Про це повідомляють Патріоти України.

Правки ухвалили після того, як у дію вступив закон про перехід на навчання виключно державною мовою в середній школі.

Зазначається, що навчання у вищих навчальних закладах як і раніше можна буде вести однією з мов ЄС. У державних закладах Латвії навчання на мовах ЄС можливе лише в окремих випадках - для іноземних студентів та за міжнародними програмами. До того ж іноземні студенти зобов'язані вивчати латиську мову, якщо навчання триває довше шести місяців.

Відомо, що приблизно третина студентів приватних вишів навчалися в минулому році російською мовою. У квітні президент Латвії Раймондас Вейоніс затвердив зміни до закону про освіту, що стосується переходу на латиську мову як єдину мову навчання загальної середньої освіти.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...