Серед кандидатів лише одна "паршива вівця": На що Україні розраховувати від нового президента США (відео)

Результати виборів у США неможливо передбачити, однак серед усіх претендентів на крісло господаря Білого дому лише Трамп є для України неприйнятним, оскільки висловлює симпатії політиці Путіна.

Дональд Трамп. Фото:ru.euronews.com

Серед усіх кандидатів на пост президента Сполучених Штатів ніхто, крім Дональда Трампа, не викликає побоювань щодо їх можливої позиції щодо України. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив дипломат, голова правління "Майдану закордонних справ" Богдан Яременко, інформують Патріоти України.

Відповідаючи на питання, хто з представлених кандидатів був би найбільш прийнятною фігурою з точки зору інтересів України, Яременко заявив: результати виборів в США неможливо передбачити.

"США - одна з найбільш розвинених демократій, де важко прогнозувати результати виборів. Громадська думка і питання моралі мають на них величезне значення. В кожну хвилину може статися щось, що змінить передвиборний розклад", - сказав він.

У той же час дипломат наголосив: "Для України важливо, щоб вибори в США залишалися вільними і демократичними. Мені здається, будь-який з кандидатів, який ймовірно міг би обійняти пост президента США, продовжить політику США на підтримку України. Можливо, навіть більш активно, ніж це відбувається сьогодні. Серед можливих претендентів, може бути, за винятком Дональда Трампа, немає таких людей, які б викликали у мене як експерта побоювання в плані їх можливої поведінки щодо України".

Дипломат пояснив, що не робить різниці між тим, хто більше прийнятний для України - республіканець чи демократ.

"Я думаю, це не має ніякого значення. Це велике перебільшення - вважати, що республіканці більш проукраїнські або більше антиросійські. У США значення мають внутрішньоамериканські проблеми. Зовнішня політика для громадян знаходиться на другому місці.

Деякі кандидати в президенти досвідчені в плані зовнішньої політики, деякі взагалі не мають цього досвіду і будуть керуватися тим, що їм будуть пропонувати державні службовці. Але в США діє проста і зрозуміла політика - Росія є загрозою, Росія є єдиною державою на планеті, яка може знищити США, з огляду на ядерну зброю. Тому більшою чи меншою мірою ми можемо розраховувати на те, що політика США на підтримку України збережеться", - відповів Яременко.

Видання також цікавилося, чи можна очікувати радикальних кроків від Барака Обами в останні місяці його перебування при владі.

"Історично в США це фактично відбувається без будь-яких винятків: у останні місяці перебування на посаді президента не роблять ніяких рішучих кроків, уникають ухвалення будь-яких рішень, надаючи таку можливість наступному президентові", - пояснив дипломат.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...