Шанс на звільнення є: Фейгін про те, яку роль зіграє заява Путіна в долі Савченко

У питанні звільнення української льотчиці для Путіна, як і раніше, ключовим залишається питання вигоди.

Надія Савченко. Фото:www.rbc.ua

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що визнання президентом Росії Володимиром Путіним факту переговорів про звільнення української льотчиці дає шанси на кінцеве рішення. Про це Фейгін заявив у коментарі Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

"Путін підтверджує, що прямі перемовини з Києвом ведуться. Це вже непогано саме по собі. Визнання переговорів дипломатичною мовою означає, що перемовини мають закінчитися якимось рішенням. З іншого боку, ця фраза про "забігання наперед", яка нічого не означає, скоріше стосується того, що Путін не поспішає з вирішенням проблеми Савченко. Тобто це не означає, що Савченко відпустять через день, два, тиждень", – зазначив Фейгін.

За словами адвоката, у питанні звільнення Савченко для Путіна, як і раніше, ключовим залишається питання вигоди.

"Це, безперечно, спроба довести, що момент її звільнення буде пов’язаний з вигодою для нього, Путіна, і аж ніяк не для України чи самої Савченко…Це означає, що вони будуть шукати рішення, вигідне для них, але не зараз", – пояснив Фейгін.

Нагадаємо, 14 квітня у відповідь на запитання журналістів після "прямої лінії" Путіна з народом російський президент заявив, що Росія перебуває в контакті з українською владою з питання подальшої долі Надії Савченко.

"Ми в контакті з цього питання з керівництвом України, наші партнери знають нашу позицію, і в таких питаннях краще не забігати наперед", – сказав Путін.

Як відомо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині кордону Росії та засудив її до 22 років ув’язнення. Надія Савченко категорично відкинула звинувачення.

Сьогодні, 15 квітня – почався 10-й день сухого голодування Надії. Її стан адвокати напередодні оцінили як поганий.

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...