​Ще й презумпцію правоти поліцейського вимагаєте: ЗМІ направили запит Авакову та Деканоідзе про брутальну поведінку правоохоронців під київським судом

Завдання поставлене дуже високим начальством силовики виконали. Стримали протестувальників. А от чи втримались вони у рамках закону, виникають великі питання. І до пана міністра Авакова, котрий вимагає додаткових повноважень, особливо.

Пояснити свої дії та задовольнити законні вимоги журналістів правоохоронці під будівлею суду відмовилися, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН. У Києві під апеляційним судом у Солом'янському районі сталося кілька сутичок. Там наразі розглядають справу Вікторії Завірухи, Андрія Романюка та Євгена Кошелюка, в яких сплив термін тримання під вартою і котрі мали б у суботу вийти на волю.

Натомість усіх їх зранку забрали до суду, причому дівчину – з лікарняного ліжка, попри скарги на погане самопочуття. Будівлю суду оточили дві сотні правоохоронців, які не впускали всередину нікого – ні активістів, ні журналістів, ні навіть адвокатів затриманих. Пройти вдалося лише нардепові Ігорю Луценку, який за посередництвом інтернету повідомляв із зали суду, що трійку підозрюваних затримали на 72 години за новим обвинуваченням – цього разу в хуліганстві. Яке начебто сталося на одному з засідань півтора місяці тому.

Адвокати кажуть, що ухвали про закрите проведення засідання немає, тому перешкоджання входу до суду є незаконним. На вимоги журналістів пропустити їх поліцейські відповідали: "Суд не працює зараз". На зауваження, що це брехня, а брехати правоохоронцям неможна, ті погоджувалися: "Неможна". Але все одно не пропускали.

Керівник патрульної поліції Києва запевнив, що будівлю охороняють не його підлеглі, та порадив викликати патруль і фіксувати правопорушення. Журналісти змогли додзвонитися лише з дев'ятої спроби, а патруль приїхав через дві години. Однак замість реагувати на незаконні дії колег у формі – почав штрафувати курців під судом. На запитання журналістів патрульні перепитували, на підставі чого мають затримувати колег і радили звертатися за телефонним номером 102. Якщо ж там відмовляються приїздити, то на це, мовляв, є причини.

ТСН направила офіційні листи до міністра Арсена Авакова, глави Нацполіції Хатії Деканоідзе з проханням пояснити дії своїх підлеглих. Поки що в усному коментарі в прес-службі Нацполіції пообіцяли взяти матеріали до уваги і провести службове розслідування.

Від себе Патріоти України мають зазначити, що презумпція правоти правоохоронців існує в країнах сталої демократії, де суспільство довіряє своїм силовикам, а ті, в свою чергу міцно тримаються за букву та дуз закону. Існує таке і в тоталітарних режимах, навіть в дуже сусідніх з нами державах. То яку Україну має на меті розбудовувати не дуже стриманий та законослухняний пан Аваков?

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...