"Ще крок до перемоги?": Європарламент ухвалив механізм тимчасового призупинення безвізу

Застосувати механізм тимчасового призупинення можуть як держави-члени, так і Європейська комісія.

Європарламент. Фото: ZN.ua.Європарламент ухвалив механізм тимчасового призупинення безвізу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Застосувати механізм тимчасового призупинення можуть як держави-члени, так і Європейська комісія. На Комісію також покладені функції моніторингу ситуації в країнах, які звільняються від віз, і регулярно, як мінімум раз на рік, звітувати парламенту та Раді щодо того, як ці країни виконують умови безвізового режиму та дотримуються прав людини. Після повідомлення від держави-члена або після запиту простої більшості голосів країн-членів ЄС, або на підставі власної доповіді, Комісія має один місяць, щоб прийняти рішення про призупинення безвізового режиму на дев’ять місяців. Це рішення вступить в силу автоматично.

Відповідно до пропозицій, протягом періоду призупинення безвізового режиму Комісія разом із зацікавленою країною повинна спробувати знайти вирішення ситуації, що призвела до призупинення безвізового режиму. Якщо ситуація не зміниться, Комісія повинна представити не пізніше, ніж за два місяці до закінчення дев'ятимісячного періоду, пропозицію продовжити тимчасове відновлення візових вимог на додатковий період у 18 місяців. Це рішення може бути оскаржене як депутатами Європейського парламенту, так і державами-членами.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...