Ще одна загроза для Росії: Політолог розповів, чому Вірменія може стати для РФ "новою Україною"

Співпраця Росії із владою Саргсяна й непідтримка опозиції може призвести до масштабної війни.

Заколот у Єревані. Фото google.com

Протистояння між силовиками та радикалами, які захопили дільницю поліції в Єревані показало, що Вірменія може стати "новою Україною" для Росії. Про це заявив політолог, експорт по Кавказу, голова аналітичного Alte Et Certe Андрій Єпіфанцев, повідомляють Патріоти України.

Вірменія зараз представляє собою Україну середини "нульових", коли починається різкий "крен" та антиросійська ненависть. Довго так тривати не може, Росії потрібно робити висновки з цієї ситуації", - зазначив російський політолог.

Варто зазначити, близько двоих тижнів влада Америка не могла звільнити захоплене заколотниками поліцейські дільницю в центрі міста. Зокрема, група радикалів 17 липня захопила будівлю ППС у Єревані, а здалася правоохоронним органам аж 1 серпня.

"Одна з причин - це те, що ми (Росія - Ред.) з самого початку підтримали режим Саргсяна та працювали не з народом, не з опозицією. Це сильно налаштувало їх проти нас. Ми не відпланували ту антиросійську міфологію, які у вірменському суспільстві стала повсюдною", - вважає політолог.

За його словами, останні події в Єревані показали, що влада президента Вірменії Сержа Саргсяна сильно ослабла.

Якщо Саргсян відважиться хоч на якийсь компроміс, його елементарно завтра "підуть". Якщо відбудеться революція й до влади прийдуть радикали, то всі компроміси будуть б, що безглуздими. Це знову ж таки приводить нас до того, що збільшується ймовірність повторення конфліктів, на кшталт квітневого, тобто дуже скоро Азербайджан зрозуміє, що жодне розв'язання питання з боку Вірменії не можливо. Це може призвести до масової масштабної війни".

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...