Ще в 2002 обіцялись: Молдова звернулася до ООН щодо виведення військ РФ з Придністров'я

Кишинев стверджує, що присутність російських військових "являє загрозу підтримці міжнародного миру та безпеки".
Російські військові у Придністров'ї. Фото: UkrMedia.

Молдова просить ООН включити питання про повне виведення російських військових із Придністров'я до порядку денного 72-ї сесії Генеральної Асамблеї. З відповідним листом звернувся постійний представник Молдови при ООН Віктор Морару, передають Патріоти України із посиланням на Deutsche Welle.

Кишинев стверджує, що присутність російських військових "являє загрозу підтримці міжнародного миру та безпеки". Морару попросив ООН підтримати зусилля Молдови, спрямовані на завершення процесу "безумовного, упорядкованого та повного виведення іноземних збройних сил з її національної території".

Постпред Молдови при ООН навів у тексті звернення цитату з декларації ОБСЄ, ухваленої в 1999 році, в якій віталося "зобов'язання Росії завершити виведення російських сил з території Молдови до кінця 2002 року".

72-а сесія Генасамблеї ООН відкриється 12 вересня. Раніше, 2 травня Конституційний суд Молдови визнав неконституційним перебування російських військових на території Придністров'я. 30 липня уряд Молдови оприлюднив заяву, в якій звинуватив росіян у Придністров'ї у симпатіях сепаратистському режиму, а Москву - в невиконанні низки двосторонніх і міжнародних угод про врегулювання конфлікту.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...