Що це за країна - ні мови, ні державності: В Кремлі шокували заявою щодо Білорусі (відео)

Глава Російського інституту стратегічних досліджень заявив, що в Білорусі складається дуже загрозлива для Кремля ситуація, бо політична ситуація в країні розвивається за українським сценарієм.

"Русский мир" добрався до Білорусі. Фото: DT.ua.

Глава Російського інституту стратегічних досліджень, генерал-лейтенант служби зовнішньої розвідки (СЗР) Леонід Решетников заявив, що Білорусь не може існувати незалежно від Росії, а білоруська мова була створена лише 90 років тому. Відповідний відеоролик опублікований на YouTube, повідомляють Патріоти України.

За його словами, в Білорусі складається "несприятлива для Кремля ситуація".

"Все движется по украинскому сценарию. Может, с какими-то нюансами, но процессы очень похожие. И, к сожалению, мы не видим процессов, им противостоящих. Линия на отделение белорусов от русских, создание забора между белорусами и русскими в идеологическом политическом, историческом, и даже в каком-то духовном плане просто очевидна", – заявив він.

Також Решетніков стверджує, що білоруська мова була створена за радянських часів, а існування незалежної Білорусі "спотворює історію".

При цьому екс-глава СЗР РФ назвав Білорусь "частиною великої Росії".

"Нужно в дискуссиях хотя бы говорить об этом открыто. Мы как-то отвлечены сейчас проблемами Украины, Сирии, приходом к власти Трампа, но забываем про Белоруссию. Нельзя забывать. Это историческая часть великой России. Огромной России. Это часть нашего народа", – заявив чиновник.

Решетніков також обурився "спробами" Мінська "віддалитися від Москви і віддатися кому-небудь іншому".

"Но невозможно, господа, в этом мире таким маленьким странам существовать без опоры на какую-то силу. Если вы разрываете связь со своей природной опорой, то будете опираться где-то на вбитую каким-нибудь государством сваю. Но все равно вы будете цепляться за нее. Вот об этом мы говорим. Какая Белоруссия, "независимая от Москвы, и Москва нам диктовать ничего не может"?", – додав він.

Про те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично підписався під анексією своєї країни, писав раніше блогер Anti-colorados.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...