Що відомо про вбивцю Дениса Вороненкова (фото, відео)

Підозрюваного начебто розшукували в Дніпрі за фіктивне підприємництво і при ньому знайшли посвідчення учасника бойових дій АТО.

В центрі Києві застрелили екс-депутата Держдуми РФ Д.Вороненкова. Фото: Фейсбук.

Підозрюваний у вбивстві депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова помер на операційному столі в лікарні №17 Києва. Його не вдалося допитати. Оперували чоловіка близько двох годин. Робили відкритий масаж серця, яке під кінець вдалося запустити, але через те, що воно довго не працювало, це не допомогло, пишуть Патріоти України з посиланням на Комсомольську правду в Україні.

У підозрюваного було два поранення - в груди і голову. Куля на виліт пройшла через мозок. Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що охоронець Вороненкова поранив кілера з відстані 20 метрів.

Відволікав увагу кросівками

На справу підозрюваний прийшов у червоних кросівках і сірому спортивному костюмі. Обличчя приховав під капюшоном і чорною бейсболкою.

Яскравим взуттям, можливо, він намагався відвернути увагу від свого обличчя. Червоний колір, як правило, перше, що кидається в очі.

Стріляв і втік

Кілер під час нападу підбігав до готелю, що видно на вилучених відеозаписах, - сказав начальник поліції в Києві Андрій Крищенко.

Чи були спільники?

- Кілер приїхав на місце вбивства на автомобілі Daewoo. Ми відстежуємо авто, - сказав Луценко на брифінгу.

У зв'язку з цим, поліція не виключає наявність спільників. Нападників могло бути кілька, сказав прес-секретар МВС Артем Шевченко.

Стріляв з ТТ

- На місці подій вилучено близько 20 гільз, пістолет ТТ, що належав кілеру, - заявив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Люценко. - У кілера два поранення: в області грудей і голови. Наскрізний постріл в голову не дозволяє проводити з ним слідчу роботу.

ТТ - радянський пістолет калібром 7,62 мм "Тульський Токарєва", популярна зброя у кілерів 90-х років.

Йому було 29 років

- Він був громадянином України, - сказав Луценко.

Видання "Обозреватель", посилаючись на свої джерела, повідомило, що затриманий - 1988 року народження. За даними видання, його розшукували в Дніпрі за фіктивне підприємництво та легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом. Це стаття 205 і стаття 209 Кримінального кодексу України.

Як правило за цими стаття проходять люди, які мають відношення до конвертаційних центрів.

"КП в Україні" зателефонувала до прес-служби поліції Дніпра, чи дійсно була така людина в розшуку. Інформацією про зв'язок з їх містом цієї людини вони не володіють. Порекомендували звертатися в правоохоронні органи Києва.

Учасник бойових дій

РБК-Україна, посилаючись на свої джерела, пише, що при померлому підозрюваному було посвідчення. Його знайшли в лікарні, коли готували до операції. Нібито воно видане Національною гвардією як учаснику бойових дій.

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила в ефірі телеканалу "112 Україна", що у підозрюваного знайшли кілька посвідчень. Вони перевіряються.

Про місце вбивства

"Прем'єр-палас" - улюблене місце російських бізнесменів і політиків

Крім свого вигідного розташування в центрі столиці, готель відомий тим, що є улюбленим місцем зустрічей російських політиків і бізнесменів, які відвідують столицю України.

Судячи за даними з відкритих джерел, готель належить впливовій російській фінансовій групі, що має вихід на вище керівництво Росії. Це компанія "VS Energy", за якою стоїть колишній віце-спікер Держдуми, а нині депутат Олександр Бабаков. Він входить в так звану "Лужниковська групу" в Росії, яка контролює чимало активів в Україні.

У березні 2014 року, після перемоги Євромайдану сотні активістів взяли в облогу готель "Прем'єр-Палас", мотивуючи це тим, що в ньому можуть знаходиться співробітники ФСБ. А в 2009 році в "Прем'єр-паласі" була зроблена спроба зірвати презентацію книги російського журналіста Євгена Кисельова і опозиційного політика Михайла Касьянова "Без Путіна".

За кілька годин до початку власники готелю "Прем'єр Палас", в якому повинна була відбутися презентація, відключили в орендованих приміщеннях світло. Євген Кисельов, коментуючи цей інцидент, зазначив, що "у Кремля довгі руки", а Михайло Касьянов додав, що його не дивує формат впливу Москви на появу небажаної для неї книжки.


На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...