"Що ви забули в Україні?": Порошенко дав відсіч російським журналістам в Японії

П.Порошенко: "Вибори на тимчасово окупованій частині Донбасу відбудуться після виведення російських військ і озброєння".

Порошенко дав відсіч російським журналістам в Японії. Фото: Прес-служба Президента України.

Вибори на тимчасово окупованій частині Донбасу відбудуться після виведення російських військ і озброєння. Про це президент України Петро Порошенко заявив 6 квітня під час виступу в Національному прес-клубі Японії, відповідаючи на питання російських журналістів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Президент заявив, що питання проведення виборів на окупованій частині Донбасу залежить від Росії, пояснивши, що затримка з проведенням виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відбувається через російську позицію.

"Для того, щоб вибори відбулися, треба, щоб Росія вивела свої війська з території моєї країни ... Що ваші солдати забули на території моєї країни? І чому вибори є важливим питанням для Росії? Донбас - це Україна, це українська територія. Там проживають українці, а я президент цієї країни, і за Конституцією я повинен захищати український народ та права українців. І єдине, що ви, як Росія, можете зробити - це вивести свої війська і вивезти всю зброю. Будь ласка, зробіть це, і відразу після цього, після забезпечення безпеки, ми проведемо вільні, демократичні і безпечні вибори ", - підкреслив Порошенко.

Президент нагадав, що Верховна Рада в першому читанні вже прийняла закон про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№ 2217а).

"Ці конституційні зміни вступлять в силу, як тільки Україна отримає контроль над кордоном з Росією, як тільки Росія виведе свої війська з Донбасу. Але, якщо Росія залишить свої окупаційні війська на окупованій території, ми ніколи не зможемо погодитися з будь-якими діями, які будуть спрямовані на легітимізацію окупації. Мінські угоди чітко вказують: іноземні війська повинні бути виведені, контроль над кордоном має бути повернутий Україні", - заявив Порошенко.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно