Щоб "гра" Лукашенка не зайшла далеко: ЗМІ пояснили, навіщо Путін їде до Мінська

Порядком денним передбачено прийняття бюджету СД, затвердження програми узгоджених дій у галузі зовнішньої політики і обговорення підсумків торговельно-економічного співробітництва.

Володимир Путін та Олександр Лукашенко. Фото: eadaily.com.

Російський президент Володимир Путін 25 лютого відвідає з візитом Мінськ, де візьме участь у засіданні Вищої державної ради "союзної держави" Білорусі і Росії. До Білорусі також має приїхати прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передають Патріоти України з посиланням на Білоруський партизан.

Зазначається, що порядком денним передбачено прийняття бюджету СД, затвердження програми узгоджених дій у галузі зовнішньої політики і обговорення підсумків торговельно-економічного співробітництва. Лукашенко раніше заявив про те, що обговорив з президентом Росії питання безпеки двох країн.

У свою чергу аналітик литовського Центру східноєвропейських досліджень Лауринас Кащюнас в інтерв'ю Delfi стверджує, що Путін приїжджає в Мінськ, щоб не втратити контроль ситуації. "Скасування санкцій насправді зміцнило позиції Лукашенка щодо Путіна. Президента РФ, можливо, і змусило приїхати бажання не втратити ініціативи, щоб гра Лукашенка з Європою не зайшла занадто далеко", - міркує він про можливі причини візиту.

На думку політолога, крім заявлених тем, сторони ймовірно будуть обговорювати й інші питання, пов'язані з інтеграційними проектами Росії. Однак всю суть цих зустрічей він характеризує як "купи-продай". "Потрібно мати на увазі, що всі ці їхні зустрічі щодо інтеграційних проектів — це "купи-продай". Лукашенко продає суверенітет, але продає потроху, щоб йому його залишилося і він довше жив. Звісно, що все зведеться до того, що Білорусі потрібні кредити, стабільні поставки енергії, ринок для білоруської продукції і т. д", - зазначив він.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...