Щоб навіть забули, як було раніше: Росія пішла на масштабну аферу з краденим Кримом

Всі політичні карти світу, атласи та глобуси у Росії повинні містити Кримський півострів у складі Російської Федерації.

Окупований Крим. Ілюстрація: uapress.info.

Члени Ради Федерації РФ мають намір найближчим часом винести на розгляд Держдуми оновлену версію законопроекту, що зобов'язує позначати анексований Крим всередині кордонів Росії на всій картографічній продукції, що випускається в країні, передають Патріоти України.

"Ми цей законопроект вже підготували, в найкоротші терміни він буде поданий для розгляду в Держдуму. Географія цього закону виявилася ширшою, ніж ми припускали спершу. Бо спочатку була вказана необхідність внесення змін до закону "Про рекламу", але це досить вузько" , - сказала російським журналістам "сенатор від Криму" Ольга Ковітіді.

За її словами, "актуальність цього питання очевидна", і законопроект регламентуватиме "необхідність об'єктивного відображення політичних подій, що відбулися". "Тобто всі політичні карти світу, атласи та глобуси повинні містити Кримський півострів у складі Російської Федерації. Це основне завдання нашого законопроекту", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що члени російської Ради Федерації, кримчани Ольга Ковітіді та Сергій Цеков відкликали проект закону про заборону реклами із зображенням карти Росії без Криму і Севастополя. Сенатори стверджували, що їм треба доопрацювати цей законопроект. Перед цим вони внесли на розгляд Держдуми законопроект, що забороняє використовувати в рекламі та друкованих матеріалах географічні карти анексованого Криму у складі України.

Джерело: Крим.Реалії

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...