Щоб прибрати конкурентів у бурштинових оборудках, Розенблат "купував" суддів - НАБУ

Екс-член БПП носив хабарі представникам феміди, щоб ті позбавляли конкурентів ліцензій на законну діяльність у "бурштиновій" справі.

Борислав Розенблат. Фото:newsone.ua

Народний депутат Борислав Розенблат (позафракційний) давав хабарі суддям Житомирщини, щоб вони ухвалювали вигідні для нього рішення. Про це свідчать матеріали розслідування НАБУ та САП, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Вказується, що Розенблат "платив" представникам феміди, щоб ті позбавляли конкурентів ліцензій на законну діяльність у "бурштиновій" справі.

Так, лише на одному судовому засіданні одразу три компанії позбавили ліцензій на геологічну розвідку від Держслужби геології та надр.

У свою чергу Розенблат розповів агенту НАБУ, що ліцензії, які видала Держгеонадра компаніям, можна відібрати лише через суд. Таке "втручання" коштувало 25 тисяч доларів.

"Я почав пробивати за допомогою твоїх грошей, я почав платити за все прокурорам, судам. Твої гроші зробили диво, тому що ми загнали їх в кут: по судах, і по прокуратурах", – сказав Розенблат на одному з оперативних відео, знятих агентом НАБУ.

У ході розслідування з’ясували, що усі відповідні судові рішення відбувалися за поданням заступника прокурора Житомирщини.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...