Щоб тільки залишитися: Яценюк закликав переформатувати коаліцію і Кабмін

На думку прем'єра те, що вчора відбувалося в парламенті, є далеким від демократичних стандартів і парламентаризму, як такого.

Арсеній Яценюк. Фото:www.pravda.lutsk.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що необхідні переформатування коаліції і зміни в коаліційній угоді. Також прем'єр вважає за необхідне доформатувати уряд. Про це він заявив під час урядової наради, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Абсолютно стало зрозуміло, що необхідні переформатування коаліції і зміни в коаліційній угоді", - сказав Яценюк.

"Що стосується уряду, то уряд в черговий раз звертається - необхідно доформатувати уряд. І дуже важливо, щоб наші політичні партнери вже зараз дали чіткий перелік прізвищ тих людей, які прийдуть до Кабінету міністрів з тим, щоб далі продовжувати реформи в Україні", - сказав Яценюк.

"Тому ми чекаємо пропозицій від наших політичних партнерів. Ми проводимо політичні консультації, в тому числі з Радикальною партією Олега Ляшка, щоб переформатувати коаліцію, оновити коаліційну угоду, доформувати склад Кабміну і далі рухатися в правильному напрямку для країни, а цей напрямок - це дуже чіткі кроки з проведення реформ", - підкреслив він.

Прем'єр-міністр також назвав політичну кризу штучно спровокованою. "Фактично є спровокована штучно політична криза, і мета цієї спровокованої політичної кризи - це проведення дострокових виборів, і фактично - це не що інше, як боротьба за владу", - сказав Яценюк.

За його словами, те, що вчора відбувалося в парламенті, є далеким від демократичних стандартів і парламентаризму як такого. "Ми не почули конкретної критики і конкретних пропозицій", - сказав прем'єр.

Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...