Щоб вирішити проблему "польських таборів смерті": Прем'єр Польщі у Мюнхені виправдовувався через схвалення скандального закону

Політик заявив, що це – вимушений крок. За його словами, так Варшава відреагувала на некоректні заяви зі згадками Польщі у ЗМІ.

Матеуш Моравецький. Фото:Конкурент

Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький був змушений виправдовуватися за схвалення скандального закону про Інститут національної пам’яті під час Мюнхенської безпекової конференції. Про це повідомляє з Мюнхена кореспондент Європейської правди, передають Патріоти України.

Після виступу прем’єра йому поставили запитання кілька слухачів, серед яких був і журналіст з Ізраїля польського походження. Він розповів історію своєї матері, яка дивом врятувалася під час єврейських погромів в Польщі у кінці 30-х років, та зрештою змогла втекти з країни.

"Моя мати після того пообіцяла, що більше не скаже ані слова польською, – переказав він. – З новим польським законом я стаю злочинцем через те, що я про це розповів. Скажіть, навіщо вам це? Ви лише залучаєте більше уваги до цих звірств" - звернувся він до Моравецького.

Його запитання викликало у залі тривалі аплодисменти. Відповідаючи, Моравецький заявив, що це – вимушений крок. За його словами, так Варшава відреагувала на некоректні заяви зі згадками Польщі у ЗМІ.

"Минулого року польські посольства за кордоном мали 160 разів реагувати на вислови "польські табори смерті". Чому ми маємо досі це робити?", - запитав він у відповідь. "Це були німецькі нацистські табори, тоді не було незалежної Польщі", - додав прем’єр.

Він також розповів, що поляки, на його думку, найбільше постраждали під час війни через допомогу євреям. "Польська земля була єдиною територію на землі, де цілі села знищували за допомогу євреям", - стверджує прем’єр.

Варто зауважити, що він не став напряму коментувати питання про можливість переслідування людей за історії, подібні до викладеної ізраїльським журналістом.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...