Щоб збільшити тиск на Росію, США посилюватимуть санкції кожні кілька місяців, - Волкер

Представник Держдепу стверджує, що шанси на врегулювання конфлікту на Донбасі за останній час тільки зменшилися, бо Росія по суті прийняла рішення перечекати українські вибори, подивитися, чи не з'являться при владі політики, більш лояльні до Кремля.

Курт Волкер. Фото:ГлавредСША планують посилювати санкції стосовно Росії, пов'язані з конфліктом на Донбасі, кожні кілька місяців. Про це в четвер, 18 жовтня, заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, передають Патріоти України.

"Друга річ, яку ми зробили, полягає в тому, що ми намагаємося збільшити тиск, який ми здійснюємо на Росію, щоб змусити її вести переговори про врегулювання (на Донбасі - ред.). Це включає збереження санкцій в США, а також періодичне посилення цих санкцій з плином часу. Ви побачите вступ в силу додаткових санкцій щомісяця або два або близько того, як ми вже бачили", - заявив дипломат, виступаючи на семінарі в Атлантичній раді у Вашингтоні.

Він зазначив, що європейці теж зберігають санкції в силі. Крім цього, він стверджує, що шанси на врегулювання конфлікту на Донбасі за останній час тільки зменшилися.

"За моєю оцінкою, шанси на зміну ними (владою Росії) своєї позиції в даний час нижчі, ніж навіть рік тому. Мені здається, Росія по суті прийняла рішення перечекати українські вибори, подивитися, що станеться, можливо, з'являться нові сприятливі можливості, щоб домогтися більш сприятливої для Росії позиції", - заявив дипломат.

За його твердженням, в українців немає ніяких ілюзій з приводу відновлення силою контролю над територією, яку вони втратили. "Така спроба стала б для України катастрофою", - додав Волкер.

Джерело: ТАСС

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...