Щур у пастці: Стало відомо, чому Росія змінює тон відносин із Заходом

Очевидно, що Путін починає переглядати доцільність продовження конфлікту із зовнішнім світом.

Володимир Путін. Ілюстрація:hubs.ua

Президент Росії Володимир Путін готовий відійти від конфронтаційного курсу, який проводився з 2012 року. Про це розповів представник московського дослідного Карнегі-Центру Андрій Колесников, аналізуючи щорічне президентське послання, передають Патріоти України з посиланням на Иносми.ру.

За його словами, велика частина промови виявилася миролюбною, а основна увага в ній була зосереджена на економіці, необхідності підготуватися до низьких цін на нафту, а також соціальних питань. При цьому антиамериканізму майже не було.

"Можливо, Путін просто бере до уваги прогноз погоди. Згідно з даними опитування, нещодавно проведеного незалежним Левада-Центром, 75% росіян вважають, що відносини із Заходом повинні бути поліпшені. Може, Путін переглядає розумність продовження конфлікту із зовнішнім світом", - припускає Колесніков .

За його словами, економічні труднощі починають торкатися тих груп населення, які зазвичай лояльно ставляться до російського керівництва. "Протест далекобійників свідчить про наявність проблем, що хлюпають під поверхнею захмарного рейтингу популярності Путіна.

Економічна ситуація погіршується. Державний бюджет на 2016 рік скорочено на 8% в порівнянні з попереднім роком", - пише Колесніков.

Він зазначив, що росіяни обожнюють свого президента в тому числі за те, що він знову зробив цю країну "великою державою".

"Відповідаючи на запитання, що робить країну великою, вони називають два аспекти: багатство і військова міць. Чим менше Путін здатний забезпечити вдома першого, тим більше він змушений демонструвати за кордоном друге", - повідомив експерт.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...