Шерше ля фам: Доля Європи в цьому році може опинитися в руках трьох жінок - іноЗМІ

Все залежатиме від результатів виборів у Німеччині, Франції та Великобританії.

Ангела Меркель і Тереза Мей. Фото:www.bbc.co.uk

Доля Європи в цьому році може опинитися в руках трьох жінок - в результаті виборів у Франції, Великобританії та Німеччини, які або змінять її, або стабілізують. Про це пише оглядач австрійського видання Kurier Гельмут Брандштеттер, передають Патріоти України з посиланням на ИноПресссу.

Він вказав на те, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей хоче забезпечити собі підтримку впевненої більшості під час дострокових парламентських виборів, щоб "мати можливість виступити з більш сильними картами в Брюсселі"

"Причому до того, як британці помітять, наскільки сильно ослабла національна валюта і виросли ціни. І як їм не вистачає ЄС", - пише автор.

Що стосується Франції, то тут Марін Ле Пен за підтримки Австрійської партії свободи, Путіна та інших сил, за словами Брандштеттера, "вже працює над розвалом ЄС".

"Після гіпотетичного виходу Франції з Євросоюзу вона планує збільшити військовий бюджет практично удвічі. І це зі слабким франком?" - дивується журналіст.

"Єдиною надією Європи залишається Ангела Меркель. Чотири роки тому вона йшла на вибори з гаслом "Німеччина сильна. Так і повинно залишитися". Тепер цього буде недостатньо. Їй доведеться пояснити, яким чином Німеччина - а разом з нею і Австрія - незважаючи на великі відрахування Брюсселю, виграє від членства в ЄС. В економічному плані - від експорту, в політичному - від стабільності і світу.

Саме в тій реальності, в якій Ердоган, Путін і Орбан, можливо, дійсно хочуть спокою, але вже точно не демократії, а Трамп, хоч і проголосив політику ізоляціонізму, але продовжує дикі танці з небезпечною зброєю в руках ", - сказано в матеріалі.

Як відомо, перший тур президентських виборів у Франції має відбутися 23 квітня. Парламентські вибори в Німеччині призначені на 24 вересня.

18 квітня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про дострокові парламентські вибори в країні, проведення яких призначено на 8 червня 2017 року.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...