Шлях УПЦ до автокефалії є незворотнім: У Константинополі розставили крапки над ''і''

Мільйони українців "мають канонічне право на свою помісну Церкву, яка вільно володіє своєю рідною мовою, живе традиціями батьків і матерів Київської Русі-України".

Архієпископ Памфилійський Данило. Фото: Подробности.

Шлях Української православної церкви до автокефалії є незворотнім. Про це заявив один з екзархів Константинопольського патріархату у Києві, архієпископ Памфілійський Данило, передають Патріоти України.

"Що стосується майбутнього Святої Православної Церкви в Україні, ми вже живемо у цьому майбутньому. Шлях до автокефалії незворотній", — написав він у Facebook. На думку екзарха, мільйони українців "мають канонічне право на свою помісну Церкву, яка вільно володіє своєю рідною мовою, живе традиціями батьків і матерів Київської Русі-України, шануючи святі зусилля духовенства і віруючих, які пережили заслання і проголошені "незручними" або навіть замучені режимами минулого.

В контексті різних інтерпретацій історії передачі Київської митрополії Московському патріархату архієпископ Данило зазначив служіння "істинного пастиря, який піклується про своє стадо" і готовий залишити більшість овець, щоб "знайти і повернути тих, хто, можливо, бродить". Данило наголосив, що сьогодні "єдиним пастирем, який показав нам здатність діяти згідно з Писанням Господа", є патріарх Варфоломій.

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...