Шляхом "Хунтобандерівщини": Молдова знов розлютила Москву

Депутати-ліберали нагадали, що Росія так і не вивела свої війська і озброєння з території Придністровського регіону, порушивши резолюцію Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року і норми міжнародного права.

Парламент Молдови. Фото: Gagauzinfо.

У Молдові група депутатів парламенту від Ліберальної партії зареєструвала проект рішення законодавчого органу про денонсацію Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав. Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові, передають Патріоти України.

«Вихід країни із Співдружності Незалежних Держав обумовлений тим, що Росія неодноразово порушила статут СНД, діючи виключно у власних інтересах. Військова агресія проти Республіки Молдова в 1992 році (Придністровський конфлікт - ред.), а також постійна військова і фінансова підтримка сепаратистського режиму в східних районах Молдови служать яскравим доказом порушення умов Угоди про утворення СНД», - йдеться в документі.
Автори проекту підкреслюють, що Росія так і не вивела свої війська і озброєння з території Придністровського регіону, порушивши резолюцію Стамбульського саміту ОБСЄ 1999 року і норми міжнародного права.
На думку депутатів-лібералів, ще одним доказом порушення статуту СНД є окупація українського Криму і підтримка сепаратистських режимів на Донбасі. Про дату і час обговорення проекту рішення на засіданні парламенту Молдови поки не відомо.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...