"Шлюб за годину": Глава Мін'юсту розповів, як в прифронтових районах працюватиме український Лас-Вегас

Павло Петренко пообіцяв українцям "чогось позитивного".

В Україні буде спрощено процедуру реєстрації шлюбу. Фото: vestnik.in.ua.

Міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі «Событий» прокоментував процедуру прискореної реєстрації шлюбу, яка повинна проходити протягом всього лише однієї години, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Українські громадяни чекають чогось позитивного, вони втомилися від війни, від якихось постійних важких політичних конфліктів ... Ми намагаємося робити якісь приємні речі, зміни для простих українців. Це те, що ми зробили щодо отримання свідоцтва про народження дитини в пологових будинках, і зараз ми хочемо відмовитися від радянських правил, коли ти подаєш заяву про одруження, і повинен чекати тридцять днів, місяць, щоб потім тільки одружитися», - повідомив Петренко.

На питання журналіста про те, чи буде ця процедура дійсно зроблена за годину і в яких регіонах варто очікувати таких змін, міністр відповів:

«Ми хочемо це зробити в прифронтових регіонах, в Донецькій і Луганській областях, кілька пунктів, щоб наші переселенці, люди, які виїжджають звідти, могли одружуватися протягом дня, і наші учасники АТО, воїни. Хочемо зробити в Херсонській області, для громадян України, які живуть в Криму, щоб вони могли приїхати і на протязі дня за українськими законами могли одружитися. І хочемо зробити в курортних зонах, де є багато туристів», - резюмував Петренко.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...