Шокуюча правда: Бойовики "ЛНР" збиралися стратити Савченко - Рубан

Весь склад так званої "Ради республіки" проголосував за розстріл української льотчиці, поки вона перебувала у них в полоні.

Володимир Рубан. Фото:www.pravda.com.ua

Перший свідок захисту у справі Надії Савченко - керівник громадської української організації "Центр обміну полонених" Володимир Рубан - під час процесу в Донецькому міському суді (РФ) у понеділок повідомив, що влада самопроголошеної "Луганської народної республіки" не хотіла відпускати українську льотчицю з полону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"В Україні мене попросили про те, щоб Савченко було звільнено в першу чергу, як офіцера-жінку, як льотчицю - вона проходила у нас як льотчиця. Прибувши до "ЛНР", я попросив її відпустити, але мені відповіли: "А ось тут заковика!".

Потім я дізнався про те, що Савченко вважається військовополоненою і рішення про те, відпускати її чи ні має ухвалювати Рада республіки", - заявив Рубан.

Він зазначив, що, за наданими йому даними, до Ради республіки входили близько 15 офіцерів і кілька цивільних осіб, які проголосували за те, щоб не відпускати Надію Савченко, а розстріляти її.

Також.Рубан пояснив, що інформацію про полонення Савченко він отримав 20 червня 2014 року від заступника голови служби безпеки України. Згодом він отримав підтвердження про це від луганської сторони. У списку з 11 військовополонених, які були зараховані до батальйону "Айдар", під номером "5" проходила Наідя Савченко.

За словами свідка, список військовополонених йому дали в адміністрації самопроголошеної "Луганської народної республіки", куди він прибув для переговорів щодо передачі полонених.

За версією так званого російського слідства, офіцер Збройних сил України Надія Савченко 17 червня 2014 року перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" у районі селища Металіст Слов'яносербського району Луганської області, де здійснювала спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста "ЛНР" із мирними громадянами, що перебували на ньому, зокрема трьома росіянами - кореспондентами ВДТРК.

Унаслідок обстрілу двоє з них - Ігор Корнелюк та Антон Волошин - загинули. Надія Савченко всі звинувачення відкидає.

Українська льотчиця з липня 2014 року перебуває в Росії під вартою за обвинуваченням у пособництві вбивству І.Корнелюка та А.Волошина на південному сході України. Термін її арешту продовжено до 16 січня 2016 року.

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...