Шпигувати за ЗСУ: Спецслужби Білорусі намагалися завербувати українця

Чоловік, повернувшись в Україну, розповів СБУ про спробу вербування.

Спецслужби Білорусі намагалися завербувати українця. Фото: ЕРА.

Спецслужби Білорусі намагалися завербувати українця. Про це 25 квітня повідомила прес-служба Служби безпеки України у Facebook, передають Патріоти України.

Житель Чернігівської області періодично їздив у Білорусь, щоб відвідати родичів. "Під час чергової поїздки українець був затриманий правоохоронними органами цієї країни за начебто порушення правил торгівлі. При цьому представники КДБ (Комітету держбезпеки. – ред.) Білорусі, погрожуючи кримінальним переслідуванням, вимагали від чоловіка передавати інформацію про військові об'єкти на прикордонній території", – повідомили у СБУ.

Чоловік, повернувшись в Україну, розповів СБУ про спробу вербування. У СБУ зазначили, що, згідно зі ст. 111 Кримінального кодексу України, за державну зраду передбачено до 15 років позбавлення волі, однак українець не виконував завдань іноземної спецслужби і звернувся до СБУ, тому суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...