Штайнмаєр озвучив умови повернення Росії у G8

Це може статися після сприяння вирішенню конфліктів в Україні та Сирії.

Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото:ukraineunderattack.org

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав умови повернення Росії у "велику вісімку". Для цього, заявив він, Москві необхідно сприяти вирішенню конфліктів в Україні і у Сирії. Про це повідомляє DW з посиланням на інтерв'ю міністра Bild am Sonntag, зазначають Патріоти України.

На думку Штайнмаєра, прийняття Россі у "вісімку" може бути пов'язане з позицією Росії у вирішенні конфлікту на сході України та участі Москви у боротьбі проти джихадистів у Сирії.

"Якщо в конфлікті в Україні ми й надалі зможемо успішно долати перешкоди, і якщо Росія, як і досі, буде й далі разом з нами працювати над вирішенням сирійського конфлікту, то у Заходу не буде і не може бути довгострокового інтересу виключати Росію з регулярних консультацій провідних західних держав", - заявив Штайнмаєр.

Він упевнений, що у світових держав "ніколи не було інтересу ізолювати Росію чи надовго перетворювати G8 в G7".

Голова МЗС ФРН вважає, що Росія реально зацікавлена в якнайшвидшому вирішенні сирійського конфлікту і не планує залишатися у Сирії протягом багатьох років і все глибше і глибше втягуватися у війну.

"Ми не повинні недооцінювати, що Росія з її багатомільйонним мусульманським населенням відчуває для себе серйозну загрозу у подіях, що відбуваються на Близькому Сході", - додав міністр. Франк-Вальтер Штайнмаєр підсумував, що "Росія насправді шукає шляхи виходу з сирійської катастрофи".

Нагадаємо, РФ виключили з "великої вісімки" в 2014 році з-за анексії Криму.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...