"ШТО?": У Росії вирішили відповісти Джамалі піснею про "Волинську різанину"

Вважають, що Україна навмисне "зачепила" політичну тему.

Джамала. Фото: ЖЖ

Депутат Законодавчих зборів Петербурга Віталій Мілонов запропонував польському оргкомітету конкурсу "Євробачення 2016" виставити від Росії і Польщі одного артиста з піснею про "Волинську різанину" в 1943 році, повідомляють Патріоти України.

Таким чином, депутат вирішив відповісти Україні на висунення на "Євробачення" співачки Джамали з піснею про депортацію кримських татар. "Музика, кіно, театр, художній перфоманс перестали бути мовою творчості, і конкурс "Євробачення" також перетворився на майданчик для політичних битв. Цього року ми готуємося до чергової провокації на цьому конкурсі. Призвідцею має намір виступити Україна: в пресі повідомляється про те, що їх конкурсант виступит з піснею, що має явний антиросійський і політичний контекст", - вважає Мілонов.

Політик упевнений, що "навмисне загострення політичних болючих точок не сприяє міжнаціональному діалогу та якнайшвидшій інтеграції в дружну сім'ю європейських народів незалежної України", і що "подібну точку зору поділяють багато і в Польщі".

Відзначається, що позиціонуючи себе "як народного дипломата", Мілонов запропонував Росії і Польщі "об'єднати творчі зусилля і виставити на цей конкурс єдиного виконавця, який би заспівав про "подвиги" українських "патріотів" в Волині і в інших місцях під час Другої Світової війни". "Можливо, така наша спільна акція змогла б кілька напоумити нашого молодшого родича", - додав він.

Довідка: Волинська різанина - прийнятий істориками термін, що позначає обопільні етнічні чистки українського і польського населення в 1943 році під час Другої світової війни на Волині, які здійснювалися Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою. Тема Волинської різанини часто використовується російською пропагандою для розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями і поляками, а також для експлуатації в рамках міфу про "кровожерливих бандерівців". Також термін "Волинська різанина" став відомий завдяки колишньому народному депутату України, сепаратистові Олегу Царьову.

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...

Летить прямо у ворожі бліндажі: Українські прикордонники показали знищення позицій окупантів (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 10:37

Українські прикордонники провели серію вдалих влучань по позиціях окупантів із дронів та міномету. Результати своєї роботи вони показали у відео, передають Патріоти України. Як зазначається в повідомленні, на відео працюють прикордонники-аеророзвідники...