Швеція викликала російського посла "на килим" через інцидент з літаком РФ над Балтійським морем

Російський винищувач Су-27 наблизився до шведського розвідувального літака на небезпечну відстань.

Російський Су-27 підійшов на небезпечну відстань до шведського літака. Ілюстрація:nc4.info

Поведінка російського літака, який наблизився до шведського в понеділок над Балтійським морем, є неприйнятною і небезпечною. Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Гультквіст, повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Істотно зросла кількість подібних серйозних інцидентів, які з точки зору безпеки є непрофесійними і ризиковими. Кожен має бути зацікавлений у тому, щоб вони не траплялися" - заявив міністр.

"Відстань між двома літаками була вкрай незначна" - повідомив представник ВПС Швеції Єспер Тенгрот, нагадуючи про інцидент з російським літаком Су-27, що наблизився до шведського розвідувального літака у понеділок.

"Уряд викликав російського посла, який у найближчому майбутньому прибуде до МЗС для розмови в тому числі про інцидент, який стався у понеділок" - заявив представник МЗС Швеції Гуннар Вранг.

В Міноборони Швеції зазначають, що ідентифікація шведських розвідувальних літаків російськими є досить звичним явищем, однак цього разу поведінка російського пілота була нетиповою.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"