Широка державна автономія: Леонід Кравчук запропонував спосіб повернення Криму до складу України (відео)

Росія вже усвідомила, що Крим без України повноцінно жити не може, вважає перший президент України.

Леонід Кравчук. Фото: скрін відео

Українська влада повинна запропонувати для Криму варіант, який передбачатиме широку державну автономію півострова в складі України. Таку думку висловив перший президент України Леонід Кравчук в інтерв'ю 5 каналу, зазначають Патріоти України.

"Ми повинні запропонувати нові підходи до політики на Донбасі і нові, перезавантажені, політичні підходи до Криму, якщо ми дійсно хочемо, щоб Крим був з Україною. Я не хочу сказати, щоб він знову повернувся в Україну і був таким, як раніше - це вже нереальне завдання, але політика повинна бути перезавантажена", - заявив Леонід Кравчук.

Перший президент України звернув увагу, що до анексії Криму Росією півострів не мав державної автономії у складі України.

"Треба бути мудрими і пропонувати речі, які знає світова історія. Я хочу запропонувати, щоб до Росії звернулися саме з такою пропозицією, може, не зараз, може, через якийсь час, коли ситуація зміниться", - сказав Кравчук, зазначивши, що, коли ціна на нафту знизиться до $ 20 за барель, тоді буде легше говорити з Росією.

"І Росія зрозуміє, не тому, що вона хотіла б віддати Крим або надати інший статус Криму, а тому, що вона відчула вже, що Крим без України повнокровно, повноцінно жити не може", - підкреслив Кравчук.

У той же час, перший президент України вважає, що не треба будувати ілюзій, що підвищення рівня життя на материковій частині країни допоможе повернути Крим: "Ніколи соціальні питання не вирішать проблему Криму, проблема Криму - це політичне питання ... політичне питання не тільки України, а Україні і Росії, України та світу" - вважає Кравчук..

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...