"Сєня - все?": Яресько погодилася очолити Кабмін і назвала свою команду, - джерела

Очільниця Міністерства фінансів погодилася очолити уряд, але висунула оточенню президента свої умови.

Наталія Яресько. Фото:fdlx.com

Міністр фінансів України Наталія Яресько дала попередню згоду очолити Кабінет міністрів, при цьому висунувши кілька умов. Про це повідомляють джерела Української правди в Адміністрації президента, зазначають Патріоти України.

За даними джерела, оточення президента Петра Порошенка продовжує умовляти Арсенія Яценюка піти у відставку. Також протягом минулого тижня велися переговори з Яресько, в результаті чого вона все-таки попередньо погодилася очолити Кабмін, висунувши такі умови:

- Технократичний склад уряду без партійних квот і відсутність будь-якого політичного тиску з будь-якої сторони;

- Діалог з парламентом безпосередньо. Підтримка ініціатив уряду усіма фракціями коаліції, включаючи БПП, де з деякими депутатами у нинішнього міністра фінансів непрості відносини. Наприклад, з Ніною Южаніною, яка в минулому році зареєструвала альтернативний проект податкового кодексу.

Крім цього, Яресько запропонувала кілька кандидатів до майбутнього уряду - Бориса Ложкіна та Дмитра Шимківа в якості віце-прем'єрів, заступника міністра економіки Юлію Ковалів як міністра енергетики.

Також Яресько назвала кілька прізвищ тих, кого б вона не хотіла бачити в майбутньому складі Кабміну. Це - заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук, який раніше претендував на кандидатуру першого віце-прем'єра-міністра економіки, міністр енергетики Володимир Демчишин і міністр соціального розвитку Павло Розенко.

Як відзначило джерело, в Адміністрації президента на такі умови попередньо погодилися.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...