"Сігал замість пенсій, або Путін зовсім злетів з котушок", - Портников

"Росіян сьогодні куди більше цікавлять проблеми, пов'язані із підвищенням пенсійного віку, ніж призначення чергового спецпредставника з питань дружби із "простими людьми Америки", - пише у своєму блозі Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Або мені здається, або Путін зовсім злетів з котушок" - так колишній посол Сполучених Штатів в Росії Майкл Макфол охарактеризував анекдотичне рішення російської влади щодо призначення американського актора і режисера Стівена Сігала спецпредставником МЗС Росії з питань зміцнення російсько-американських зв'язків.

Зрозуміло, що це розпорядження може хіба що потішити американців. Саме тому навіть колишній дипломат і досвідчений дослідник Росії Макфол дивується: навіщо Путіну виставляти себе на посміховисько? А досліджувати потрібно зовсім не Росію, досліджувати потрібно Радянський Союз. І тоді нікому не буде смішно. Буде сумно.

Радянські лідери теж любили західних діячів культури, які захоплювалися успіхами соціалізму і "загадковою російською душею". Список лауреатів Сталінської і Ленінської премії "За зміцнення миру між народами" прикрашають імена, поруч з якими Сігал - просто ніхто.

Але радянське керівництво не дуже цікавив авторитет, яким прорадянські інтелектуали користувалися у власних країнах. Їм важливо було продемонструвати власним громадянам, як весь світ підтримує "першу в світі державу робітників і селян".

Тому після всяких там партійних з'їздів делегації зарубіжних компартій роз'їжджалися по Радянському Союзу і виступали на мітингах. Чим більше делегацій - тим краще.

Відмінність радянського керівництва від російського в тому, що любов до західних інтелектуалів і комуністів культивувалася у роки закритого суспільства. Тоді більшу частину інформації громадяни отримували з газети "Правда", а правду - з передач Радіо Свобода і "Голосу Америки". І багатьох можна було дійсно переконати, що прості люди на Заході заздрять радянським кріпосним.

Зараз - все інакше. Сігал - це товар для внутрішнього споживання, але ось тільки навряд чи росіяни повірять в те, що одіозний режисер висловлює погляди більшості американців. Росіян сьогодні куди більше цікавлять проблеми, пов'язані із підвищенням пенсійного віку, ніж призначення чергового спецпредставника з питань дружби із "простими людьми Америки".

У 2014 році, в ситуації розчарування людей владою, Путін запропонував росіянам Крим. Але Криму на кожен день у російського президента немає, та й вкрадена територія вже не цікавить більшість жителів Росії. Більш того, деякі починають розуміти, що погіршення життя і крадіжка Криму - ланки одного ланцюга. У цих умовах, звичайно, краще взагалі відмовитися від підвищення пенсійного віку. Але грошей на таке рішення у Путіна вже немає. Доводиться обходитися Сігалом".

Джерело: Еспресо.ТV

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...