Сюрприз: У ДПС України озвучили рішення щодо пропуску Собчак на передвиборчу агітацію до Криму

Кандидатка у президенти РФ може відвідати анексований Крим з боку України після того, як Держприкордонслужба проведе належні перевірки.

Ксенія Собчак. Фото: УНІАН.

Рішення про пропуск кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак в Крим буде прийматися українськими прикордонниками в той момент, коли вона зробить спробу перетнути російсько-український кордон. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

Таку відповідь Слободян дав на питання, чи дозволить Київ відвідати окупований Крим Ксенії Собчак, яка раніше звернулася в українське посольство за дозвілом відвідати окупований півострів з гуманітарною місією. Голова МЗС України Павло Клімкін назвав запит Собчак "політичною шизофренією". При цьому в Мінінформполітиці вважають, що Собчак може відвідати анексований Крим з боку України після того, як Держприкордонслужба проведе належні перевірки. Якщо в ході цих перевірок з’ясується, що Собчак незаконно відвідувала півострів після його окупації Росією, то їй заборонять в’їзд в Україну терміном на три роки.

Слід зазначити, що український сайт "Миротворець" раніше вніс дані Ксенії Собчак в чорний список за порушення державних кордонів України при поїздці до Криму в квітні 2014 року. Тоді російська журналістка ще підтримувала анексію півострова, але зараз змінила свою позицію. На даний момент Собчак вважає, що Росія порушила міжнародні зобов’язання, анексувавши український Крим.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...