Скандальний "миротворець" Артеменко опублікував свій план

Заради миру Україна має піти на поступки Кремлю, змінити владу, відмовитися від намірів вступити в НАТО, а також змінити Конституцію, - вважає екс-радикал.

А.Артеменко. Фото: Радіо Свобода.

Народний депутат Андрій Артеменко опублікував основні тези скандального "мирного плану" щодо врегулювання ситуації в Україні. Своїми думками політик поділився на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Про мій мирний план вже висловилися всі, крім мене самого. Час перейти від виправдань до власне самого плану - переліку ідей, які не тільки допоможуть зупинити війну, але і дати новий старт реформам і змінам в Україні, забезпечити безпеку і стабільність і почати економічне зростання", - написав він.

За словами Артеменка, він не публікував раніше свої ідеї, оскільки очікував поки "вляжеться інформаційна піна".

Так, політик пропонує мирне врегулювання конфлікту з Росією за допомогою "нового порядку денного і нових переговорників" після досягнення консенсусу "або хоча б згоди більшої частини суспільства" по його основних параметрах.

"Мир з Росією можливий тільки після переходу від взаємних образ до пошуку компромісів. Мир можливий тільки шляхом компромісу з питань, які для нас менш важливі, з метою досягнення поступок з боку Москви з питань, які є для нас головними", - написав Артеменко.

Нардеп вважає, що Україні необхідно домогтися згоди РФ на "повернення до формального суверенітету над кордонами 1991 року включно з Кримом".

"Якщо є політична воля, то експерти і дипломати за кілька днів визначать необхідні для цього параметри - перехідна міжнародна адміністрація, подвійний суверенітет, передача максимальних повноважень на місцевий рівень, квоти в органах влади", - зазначив політик.

На думку Артеменка, вести відповідні переговори з Кремлем зможе лише нове керівництво України, яке матиме "реалістичні підходи до врегулювання, яке підтримується керівництвом США і цивілізованим світом".

Однією з поступок Москві, згідно плану нардепа, має стати відмова України від намірів вступити в НАТО і проголошення "агресивного збройного нейтралітету".

Зміна влади в Україні, за словами нардепа, призведе до зміни риторики США щодо "українського питання".

"Як тільки до влади в нашій країні прийдуть нові люди, які запропонують практичний вихід з кризи, а не нескінченні прохання і брехню, - ми побачимо нову адміністрацію США, яка буде готова до обговорення нових гарантій безпеки України, більш надійних, ніж Будапештський меморандум. Чи це будуть переговори у форматі 5 + 1 - п'ять постійних членів РБ ООН, або ж це буде трикутник Вашингтон-Москва-Київ, - не так важливо ", - зазначив він.

Також Артеменко виступає за прийняття нової Конституції, яка "повинна усунути двовладдя в Україні" і дозволить народу "висловлювати свою позицію у формі референдуму".

Крім того, нардеп пропонує дозволити українцям мати кілька громадянств і прийняти нове виборче законодавство.

"Дорога не проста, проте вона може привести нас до миру. Вона є неприйнятною для прихильників війни, однак єдина для тих, хто хоче бачити Україну процвітаючою країною, а не руїною і випаленою землею", - резюмував він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...