Скажений пес на кордоні: Стало відомо, скільки техніки РФ пригнала на Донбас і скільки ще збирається

На сьогодні на території ОРДЛО діють перший і другий армійські корпуси російської армії.

Арсен Аваков. Фото: autocentre.ua

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що в ОРДЛО діють регулярні російські війська з озброєнням більшим, ніж у Великобританії. Про це він сказав на Національному експертному форумі "Україна: у прагненні до рівноваги", повідомляють Патріоти України.

"Проведу сублімацію даних нашої розвідки, яка дуже добре характеризує ситуацію балансу на сході країни, там, де у нас йде військове протистояння з Російською Федерацією. Чому я говорю з РФ? Тому що сьогодні на тимчасово неконтрольованій території Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" діє оперативне угруповання російських окупаційних військ", - сказав Аваков в ефірі "112 Україна".

За його словами, на території ОРДЛО діють перший і другий армійські корпуси російської армії.

"Перший - це Донецьк, другий - Луганськ. Ці корпусу приписані до 8-ї армії південного військового округу збройних сил РФ, що складаються з місцевого населення, найманців і кадрових військовослужбовців збройних сил РФ", - сказав Аваков.

За словами міністра МВС, ці посилені підрозділи являють собою перший ешелон сил на даному напрямку, а за ними стоять регулярні війська РФ.

"Загальна штатна чисельність угруповань 1-го і 2-го армійських корпусів 8-ї армії: військовослужбовців - 35,5 тисячі, танків - 478, бронемашин - 848, артилерійських систем мінометів - до 750, реактивних систем залпового вогню - 208, протитанкових засобів - 363, засобів протиповітряної оборони - 419", - сказав Аваков.

Він додав, що управління цими угрупованнями військ здійснюється оперативним командуванням, яке створене на базі 8 армії і розташоване в Новочеркаську РФ.

"487 танків і 848 БТРів - це більше, ніж є на озброєнні, наприклад, у Великій Британії", - сказав Аваков.

"Ми стоїмо перед загрозою, яка біля наших кордонів. По суті, ми тримаємо скаженого пса путінського режиму на своєму кордоні, не пропускаючи його в Європу. Це те, з чого треба починати розмови про баланс і про безпеку України", - підсумував глава МВС.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, чому в Москві так нервують через старенькі Javelin на Донбасі.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...